Veelgestelde vragen

In de gehele geschiedenis van de mensheid speelt massage al eeuwen lang een rol in het bestaan. In de oudheid ca 400 jaar voor Chr. beschreef Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde, dat een stevige massage toniserend (activerend) en een zachte massage cederend (rustgevend) werkt. Het aanraken, kneden, huid op huid contact heeft enorm veel voordelen voor het lichaam én voor de geest. In al die jaren dat de geneeskunde zich heeft ontwikkeld, bewoog de wereld van massage automatisch mee. Geneeskunde en massage zijn eigenlijk niet los van elkaar te denken en gaan hand in hand. Versterken elkaar met als doel, algeheel welbevinden van het lichaam. Én de geest, aangezien die ook niet los van elkaar gezien kunnen worden. Massage kan pijnverlichting geven en stimuleert het fantastische herstellend vermogen van het lichaam. Door te werken in de verschillende lagen van de weefsels kunnen verklevingen worden losgemaakt. En zo kan er betere doorstroming plaatsvinden in vaten, banen en op celniveau. De vraag is dus eigenlijk… Waarom niet?

– onderhoud APK/ blessurepreventie
– pijnverlichting in spieren en/of gewrichten
– bij vermoeidheid
– bij stress of burnout
– bij slaapklachten
Dit ligt aan de behandeling waar je voor kiest én of jouw lichaam al is gewend aan massages te ontvangen. Vertrouw erop dat élke soort massage iets los maakt in jouw lichaam. Daar komen in meer of mindere mate afvalstoffen bij vrij. Het lichaam heeft tijd nodig om deze te verwerken. Dit is de reden dat je ook wel eens spierpijn of een beurs gevoel kan overhouden na een massage. Afhankelijk van jouw belastbaarheid kan je vaker of iets minder frequent een massage laten doen. Hier is dus geen eenduidig antwoord voor. Luister goed naar je eigen lijf en ga in gesprek met jouw massagetherapeut.
Aanraken en aangeraakt worden kan fijn, maar ook juist heel spannend zijn. De drempel kan best hoog zijn om zo in je ondergoed op een massagetafel te gaan liggen. En dan ook nog bij iemand die je helemaal niet kent. Een laagdrempelige optie kan zijn een stoelmassage. Dan kan je zelfs ook nog de kleding aan laten.  Een massage op basis van pressuur door de kleding heen werkt ook heel ontspannend en verkwikkend. Het gebied wat wordt behandeld is rug, schouders, nek, armen en handen.
De olie die ik gebruik én uiteraard zelf ook heel fijn vind is de massage olie met arnica van Jacob Hooy. De olie is geurloos, vloeit heel fijn en is niet heel vettig. Wellicht vertrek je na een behandeling met deze olie wél met extra sprankelende glans.

 – vlak na een ongeluk
– bij griep en koorts
– als je heel erg verkouden bent, lijkt me niet fijn voor jou en ook niet voor mij
– in het eerste trimester van de zwangerschap
– bij kanker
– bij open wonden
-besmettelijke huidaandoeningen
Twijfel je over iets wat hier niet tussen staat? Stuur dan even een berichtje. Dan kan ik jou advies op maat geven.

Ja. Elk soort massage maakt wat los in het lijf waarbij in meer of mindere mate toxines vrij komen. Om het lichaam een handje te helpen deze ver verwerken, wordt aangeraden extra water te drinken. Voldoende water drinken is sowieso een goed idee. Het laat je huid stralen!

Dát klinkt echt als ultieme luxe! Bij voldoende animo voor thuismassage wil ik wel overwegen om dit aan het aanbod toe te voegen. Voor nu zit daar geen ruimte in. Je kan wél boeken bij wijze van evenement. Kijk dan in het menu bij evenementen.

Dit klinkt niet als luxe, maar als noodzaak! Regelmatig massage op het werk past heel goed in een plan om het personeel gezond te houden. Samen met andere op algehele gezondheid gerichte activiteiten, past bedrijfsmassage prima in een plan voor verzuimpreventie. Dit gaat allemaal via jouw werkgever. Dus ik zou zeggen, slide deze site in de memo.